پنج شنبه، 6 اردیبهشت 1403
بهداشت و سلامت
شناسه خبر: 901

شش مزيت خوردن پياز

بالاگريوه-پيازاحتياجي به معرفي ندارد،کافي است توي غذايتان پيازنريزيد تابه وجودپراهميت اين سبزي درسبدغذاي خودپي ببريد. پياز فقط براي خوش طعم‌کردن غذا نيست اين ماده خواص درماني مفيدي هم دارد.

بالاگريوه-پيازاحتياجي به معرفي ندارد،کافي است توي غذايتان پيازنريزيد تابه وجودپراهميت اين سبزي درسبدغذاي خودپي ببريد. پياز فقط براي خوش طعمکردن غذا نيست اين ماده خواص درماني مفيدي هم دارد.

 1. پياز ضدانعقاد است

پيازقرمزميتواندبه حفظ کلسترول خوب کمک وازابتلابه بيماريهاي قلبي پيشگيري کند.محققان باانجام مطالعاتي روي حيوانات متوجه شدندمصرف پيازقرمزبعد از 8هفته ميتواندميزان کلسترول بدرادربدن به ميزا 20درصدکاهش دهد،امادرهمين دوره زماني هيچ تغييري درميزان کلسترولهاي خوب بدن بوجودنميآورد.طبق نتايج تحقيقاتي که درسال2012درمجله منتشرشد،«فلاونوئيدي»به نام«روتين»که به وفوردرخانواده پيازهاوسيب وجودداردازتشکيل لختههاي خوني درعروق پيشگيري ميکند.درحقيقت تشکيل فيبرين درسياهرگها وتجمع پلاکتها درسرخرگها ازعوامل بروزلختههاي خوني وسکته است که اين ترکيب مانع ساخت آن ميشود.

 2. پيازضد سرطان است

محققان دانشگاه کورنل بعدازمطالعه تاثيرپيازبررشدسلولي و تخريب راديکالهاي آزاددرسال 2004اعلام کردندموسيروانواع پيازبه دليل خواص آنتياکسيداني برجسته،تاثيرويژهاي برکاهش پيشرفت سرطان کبددارندو ازرشدسلولهاي سرطاني پيشگيري ميکنند.طبق تحقيقات ديگردانشمندان،مصرف منظم پيازبه ميزان2باردرهفته بهطورواضح خطرابتلابه سرطان روده بزرگ راکم ميکند.پيازسرشار ازفلاونوييدهاست وازرشدتومورهاجلوگيري وسلولهاي روده بزرگ راازآسيب حفظ ميکند.پختن گوشت باپيازنيزميتواندبه کاهش مواد سرطانزايي که هنگام پخت گوشت در حرارت ايجاد ميشوند، کمک کند.

 3. پياز خونساز است

اسيدفوليک يا ويتامين B9 يکي ازترکيبهاي مورد نيازمغز وتضمينکننده سلامت روان و احساس افراد است. 125ميليليتريانصف پيمانه آبپيازميتواند9درصدازنيازروزانه بدن به اسيدفوليک رابرطرف کند.بنابراين عادت به خوردن پيازبه تأمين نيازبدن به اسيدفوليک کمک ميکند.

 4. پياز استخوان ساز است

طبق تحقيقات پژوهشگران دانشکده پزشکي جنوب کاليفرنيا که مشروح آن درسال 2009منتشر شد،تراکم استخوانهادرزناني که روزي يک پيازمصرف ميکنند،5درصدبيش اززناني است که يک باردرماه پيازميخورند.ازسوي ديگردرزناني که مرتب پيازمصرف مي‌‌کنند،درمقايسه بازناني که پيازنميخورند، احتمال شکستگي لگن 20درصدکاهش مييابد.بنابراين به خانمهاتوصيه ميشود براي پيشگيري از ابتلا به پوکي استخوان خوردن پيازرا به يکي ازعادتهاي غذايي خود تبديل کنند.

 5. پياز ضددرد است

براساس تحقيقي کلينيکي که درسال 1990 در داکوتاي شمالي انجام شد، زناني که رژيم غذايي غني از منگنز دارند،کمتر دچار علايم نشانگان قبل از قاعدگي مثل دردهاي شکمي يابدخلقي ميشوند.پيازيکي از منابع خوب منگنزبه شمارميرودواين ماده معدني مانند يک ضددرد عمل ميکند.

 6. پياز ضدفشارخون است

پيازمانندسيب منبع بسيار خوب نوعي آنتياکسيدان به نام«کرکتين» است.تحقيقات پژوهشگران که نتايج آن در سال 2007 منتشر شد،نشان دادکرکتين تاثيرويژهاي برکاهش فشارخون داردو ازتخريب ديواره عروق پيشگيري ميکندوبه اين ترتيب خطربروزبيماريهاي قلبي- عروقي را کاهش ميدهد.

دسته بندی: بهداشت و سلامت
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید