شنبه، 8 اردیبهشت 1403
اجتماع
شناسه خبر: 2012
  • 0

ازخان طومان تا خان تومان !

حقوق مدیربیمه معادل دریافتی 4/5 سال یک شهیددرخان طومان !

فیش حقوقی ۸۷ میلیونی جناب مدیر بيمه، معادل چهار سال و نيم حقوق شهيد سعيد كمالي( ازشهداي خان طومان ) كه دربهارامسال به شهادت رسيد،مي باشد

بالاگریوه - براساس ماده ۷۶ قانون مديريت خدمات كشوري، سقف حقوق ثابت و فوق العاده مستمر نبايداز هفت برابرحداقل حقوق ثابت و فوق العاده هاي مستمر تجاوز كند و همچنين بند ۵ مصوبه هيئت وزيران درباره تعيين ضريب حقوق كارمندان و بازنشستگان براي سال ۱۳۹۴ كه درنيمه فروردين سال جاري توسط معاون اول رييس جمهور به كليه دستگاه هاي دولتي ابلاغ گرديد،حداقل حقوق و مزاياي مستمر شاغلين موضوع تبصره ماده ۷۶ قانون مديريت خدمات كشوري براي كارمندان دستگاه هاي اجرايي مشمول اين قانون و ساير مشمولين ماده مذكور به ميزان هفت ميليون و پانصد هزار ريال و حداكثر حقوق و مزاياي مستمر اين قبيل كارمندان، هفت برابر حداقل حقوق مذكور در اين بند تعيين شده است.


لذا حداكثرحقوق و مزاياي يك كارمند به استناد قانون مديريت خدمات كشوري و مصوبه ضريب حقوقي سال ۹۴ نبايد ازهفت برابر حداقل يعني پنجاه و دو ميليون و پانصد هزار ريال بيشتر شود.


همچنين دراسفند ۱۳۹۵دستمزد كارگران پس ازبحث وجدال به ۸۱۲ هزارتومان رسيد.دولت درتصویب حقوق پایه، بااصرارفراوان بر اين میزان حقوق، تأكيدكرد كه شرايط اقتصادي براي پرداخت حقوق بيشتر مهيا نيست. در اين شرايط انتشار فيش های حقوقي چند ده ميليوني مديران دولتي، جامعه و ملت را در بهت و حيرت فرو برد.


فیش حقوقی ۸۷ میلیونی جناب مدیربيمه، معادل چهار سال و نيم حقوق شهيدسعيد كمالي( ازشهداي خان طومان ) كه در بهارامسال به شهادت رسيد، مي باشد. انتشار فيش مدیرعامل بانک رفاه كه بالغ بر۲۳۰ میلیون تومان دریافتی داشته است و فیش‌حقوق مدیرعامل بانک تجارت که دريافتي ايشان در آذر ماه سال ۱۳۹۴، ۷۱۰ میلیون تومان به صورت خالص دریافتي بوده است. و يا رئيس هيأت عامل صندق توسعه ملي که از فروردين سال ۹۴ به طور ميانگين ۵۷ ميليون و ۴۰۰ هزار تومان بابت حقوق از اين صندق دريافت كرده است. به عبارت ديگر این فرد در سال گذشته حدود ۶۸۶ ميليون تومان بابت حقوق از صندق توسعه ملي گرفته است. همه این فیش های پخش شده در فضای مجازی خلاف قانون کشور و خلاف عرف معمول جامعه می باشد.


دریافت این حقوق های نجومی در حالی است که دراین فیش های حقوقی مواردی چون؛ وام ضروري ۴۰۰ ميليون توماني، وام خودروي مديران، اضافه كاري ۴ ميليون توماني، اضافه كاري فوق العاده ۳۳ ميليون توماني و .... در اين فيش هاي حقوقي به چشم مي خورد.


درپي انتشار فيش حقوقي مديران كشوري، مردم منتظر برخورد هر چه سريع ترو قانوني دولت با متخلفين - كه دست برد به بيت المال زده اند و بيت المال و آن را جزء اموال شخصي خود پنداشته اند و ارقام نجومي براي خود تصويب و دريافت كرده اند- مي باشند؛ نامه جمعي ازكاركنان بيمه مركزي به رئيس جمهور و اعتراض به این حقوق های دریافتی توسط برخی مدیران این ارگان دولتی، نارضایتی ملت را نسبت به اين واقعه نشان مي دهد. در آن نامه ي اعتراضي، كاركنان بيمه نوشته اند: از زمان ریاست محمدابراهیم امین بر بیمه مرکزی، حقوق و مزایای هیئت عامل به صورت نجومی افزایش یافته و حتی بخشی از حقوق ماهیانه اعضای هیئت عامل که بیش از ۲۰۰ میلیون ریال بوده خارج از فیش به آن ها پرداخت می‌شود.


دراین نامه همچنين رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه‌ای بر اساس شاخص‌های غیرکاربردی، پرداخت وام یکصد میلیون تومانی از صندوق تأمین خسارت‌های بدنی با نرخ بهره چهار درصدی به مدیر دفتر حقوقی بیمه مرکزی،پرداخت مبالغ خارج ازفیش حقوقی به هیئت عامل وقائم مقام وی تاسه برابرحقوق ومزایا،ارتباط باکارگزاران بورسی برای خریدوفروش واستفاده ازرانتهای اطلاعاتی ومعاملاتی، سپرده‌گذاری هدفمند در بانک‌ها، عدم توجه به مسائل معیشتی بازنشستگان بیمه مرکزی و وروددستوری بخش انبوهی ازمنابع بیمه مرکزی به بازارهای بورسی آن هم بدون مطالعه که دست‌کم بيست و پنج درصد زیان داشته، به عنوان بخش دیگری از موارد پيچيده پرونده مديران دولت تدبير و اميد مطرح شده است.


واكنش ها :
البته بعد از اين رخداد روساي سه قوه تأكيد بر پيگيري و برخورد با اين امر خلاف قانونی داشته اند. رئيس محترم جمهور طی دستورالعملی به معاون اول خویش پرداخت این ارقام را با موازین عدالت و تعهد در قبال بیت‌المال و منشور اخلاقی دولت، ناسازگار و غیر قابل قبول دانست و دستور داده اند در اسرع وقت همه موارد تخلف و سوءاستفاده شناسایی گردد، وجوهی که به ناحق پرداخت شده به بیت‌المال مسترد شود و مدیران متخلف عزل شوند وگزارش اقدامات قاطع به ایشان ارائه شود.


هم زمان با این دستور،‌علی طیب‌نیا دستور بررسی موضوع دریافت حقوق چند ده‌ میلیون تومانی توسط برخی مدیران ارشد بیمه مرکزی را صادر کرد تا در صورت اثبات صحت خبر، ضمن اصلاح پرداخت‌ها با تخلفات احتمالی هم برخورد شود.


فرار به جلو:


متأسفانه این دستورالعمل تاکنون روی کاغذ باقی مانده است و نه فقط هیچ اقدامی برای مقابله با پدیده خسارت‌آفرین حقوق‌های نجومی صورت نپذیرفته، بلكه برخي سياست فرار به جلو در این موضوع را اتخاذ كرده و به توجيهات غير عقلاني و غير منطقي روي آورده اند. از جمله این موضع گیری ها سخن معاون وزیر بهداشت بود که گفته دریافت حقوق ۱۰۰ میلیونی پزشکان از شیر مادر حلال تر است. قطعاً اینگونه موضع گیری ها در کنار بازتاب رسانه ای فیش های نجومی، تبعات بدي در جامعه نسبت به عملکرد دولت خواهد داشت. برخي از دفاعیات دولت به جاي فهم درست موضوع و اقدام عملی متقابل با آن، بیان توجيهات ذيل در دفاع از اقدام متخلفان اقتصادي بوده است:
۱- با گسترش این خبر برخي از مدیران در راستای دفاع از خود اعلام بی گناهی کرده و مدعی شدند این فیش های حقوقی مربوط به مدیران پیشین است.
۲- سايت جهان نيوز به دليل افشاگري پيرامون دولت ميلياردرها توقيف شد كه هرگز اين عمل با فکر انقلابي و عمل انقلابي سنخيت ندارد.
۳- ادعای مبنی بر اینکه هدف از انتشار فيش‌هاي حقوقي مديران بانك‌ها و مديران دولتي ضربه زدن به دولت روحاني است. گویا باید چنین اتفاقات غیر قانونی در درون دولت، بایکوت شود و در منظر عمومی بیان نشود تا وجهه ظاهری دولت حفظ گردد؟!! آیا در این صورت، تضاد بین حرف و عمل دولت پیش نمی آید و نوعی فریب افکار عمومی محسوب نمی شود ؟
۴- مجلس اصولگراي نهم چرا نظارتي بر روند پرداخت‌ها در دولت روحاني نداشته است؟
۵- تلاش برخی از سازمان‌های دولتی برای یافتن افرادی که فیش‌های حقوقی کلان را فاش کرده‌اند، دست به پیگیری و جست‌وجوی وسیعی زده‌اند.
۶- بیمه مرکزی در واکنش به انتشار فیش‌های حقوقی مدیرانش گفت: بخش عمده خالص دریافتی در اسفند ماه شامل برخی معوقاتی است که در مدت ۸۴ ماه پرداخت نشده بوده است.
مدیرعامل بانک رفاه در پاسخ به انتشار فیش حقوقی خود گفت: سندی که در رسانه‌ها منتشر شد پرینت گردش حساب بود که مانده حساب را در۱۰ ماه گذشته نشان می‌داد، اما در برخی از رسانه‌ها به گونه‌ای تلقی شد که مبلغ ۲۳۴ میلیون تومان تنها مربوط به یک ماه بوده است.


سخن پایانی:


بدون توجه به توجيهات سياسي كه توسط برخي ازافراد صورت گرفته است؛ درشرايطي كه كشور درتحريم قرار دارد، بيش از ۶۰ درصدصنعت كشور تعطيل است، ملت براي دريافت وام ۳ ميليوني با بهره ۲۴ درصد بايد مشقت هاي فراواني را تحمل كند، بخش قابل توجهي از مردم و حقوق‌بگيران و بازنشسته‌ها حقوق كمي دريافت مي‌كنند و آمار بیکاری جوانان موجب شرمندگی نظام اسلامی است، دولت بایدبا افرادي كه بيت المال مسلمین رابيت الحال خود دانسته اندوبامديران ارشددولت تدبيرو اميدکه حقوق‌هاي ماهيانه چند ده ميليوني دريافت كرده اند،برخورد قاطع و متناسب با تخلف انجام دهد. لازم است از يك طرف تحقيقي جامع در خصوص شناسايي و عزل مديران متخلف صورت پذيرد و از طرف ديگر در خصوص بازگشت اموال غارت شده به بيت المال اقدامات مقتضي انجام گيرد.


ارقام ريالي مندرج درفيش حقوقي مديران دولتي نشان مي دهد برخي در دولت صرفاً به فكر ميلياردر شدن خود بوده اند. البته استمداد برخي از فعالان رسانه اي كشور به فيش حقوقي شهداي مدافع حرم مي تواند دلیلی باشد بر انحراف فکری و عملی برخی مسئولان دولتی از خط اصیل انقلاب و تفکر انقلابی.


قطعاً ملت شریف ایران تفاوت تفکر برآمده از روحیه انقلابی که بدنبال رفع گرفتاری و محرومیت از کشور است را با تفکر سرمایه داری و منفعت طلبی شخصی و جناحی می فهمد و عملکرد هر نهاد و ارگانی را با اصول انقلاب قیاس می کند. پس برای جلب نظر مردم لازم نیست برخی از مسائل از دید عموم پنهان بماند بلکه با شفاف سازی هر چه بیشتر فعالیت ها و عمل به تکلیف انقلابی، جلب نظر مردم را به دنبال خواهد داشت.
منبع: سایت بصیرت

دسته بندی: اجتماع
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید