جمعه، 31 فروردین 1403
سیاست
شناسه خبر: 1392
  • 0

یادی از اولین نماینده پلدختر درمجلس پس از پیروزی انقلاب

فخرالدین رحیمی سید شهیدی که فخرلرستان و مایه مباهات رهبر انقلاب بود

یادونام شهید سید فخرالدین رحیمی همچون خورشیدی بر جریده تاریخ و برتارک انقلاب اسلامی می درخشد و لرستان تا ابد به داشتن چنین مولودی مباهات می کند

بالاگریوه:  سال 1323 هجری شمسی، تاریخی است که یکی از مفاخر وسمبل های اخلاق و تقوا یعنی شهید سید فخرالدین رحیمی در شهر خرم آباد و در خانواده ای از نوادگان امام موسی بن جعفر (علیه سلام) دیده به جهان گشود.
نام و نشان سید فخرالدین همواره بر جریده تاریخ و بر تارک ایران اسلامی و استان لرستان ماندگار و درخشان است؛ آنچه یاد و نام این بزرگمرد را جاودان و پاینده کرده است تداوم راه عاشورائی حسین بن علی (علیه سلام) است.
سید فخرالدین در یک خانواده روحانی متولد شد، پدرش حجت الاسلام والمسلمین سید علی اکبر رحیمی از علمای بزرگ خرم آباد بود و شهید رحیمی بعد از فوت پدر راه ایشان را در پیش گرفت و برای تحصیل دروس حوزوی به قم مشرف شد و در این مدت از محضر اساتید حوزه علمیه همچون آیت الله شهید مدنی بهره برد.
وی همچنین در مسجد علوی خرم آباد به ارشاد جوانان می پرداخت و آنان را با اصول دین و روش های مبارزه با ظلم و عصیانگری آشنا می ساخت، او در محیطی پرورش یافته بود که اطاعت از ولایت فقیه را، اطاعت از امام زمان و رسول خدا می دانست و به همین علت در برابر توطئه های دشمنان مکتب که در لباس شاهنشاهی حلول پیدا کرده بودند هوشیار و مقاوم بود.

 ثبت بیش از 250 برگه سند محرمانه ساواک، از فعالیت های آشکار و انقلابی شهید رحیمی در را مبارزه با نظام ستم شاهی بود، ساواک و نیروهای نظامی شاه به شدت او را تحت کنترل داشتند و سعی می کدند ارتباط او را با مردم قطع نمایند ولی هرگز نتوانستند بین وی و عموم مردم جدایی بیافکنند.
 فعالیت های انقلابی شهید رحیمی با تبعید ایشان به شهر ایرانشهر دنبال شد جایی که سید فخر الدین مدتی را در محضر رهبر آینده انقلاب اسلامی ایران یعنی امام خامنه ای تلمذ کرد.
سید فخر الدین در مورد تبعید  خود به ایرانشهر چنین نقل می کند، پس از دریافت حکم تبعید، شکر الهی را به جا آوردم، بعد از ظهر با پیکان استیشن از محوطه شهربانی خرم آباد اینجانب را حرکت دادند و بعد از ظهر فردایش در دوراهی بعد از شهرستان بم، فاصله 365 کیلومتر را تا ایرانشهر طی نموده و شبانه به شهر رسیدیم.
در ایرانشهر حجت الاسلام والمسلمین جناب آقای سید علی خامنه ای ( امام خامنه ای ) مترجم کتاب صلح الحسن که به جد فکر مردمی داشت و روحی انقلابی در مسیر سازنده و اخلاقی عالی و رفتاری اسلامی داشتند را به همراه برخی دیگر آقایان که در تبعید به سر می بردند زیارت نمودم که مجلس گرم و الطافشان غم و اندوه و حزنی برای من نگذاشت.

امام خامنه ای در مورد خاطرات مشترک خود با شهید رحیمی در زمان تبعید در شهر ایرانشهر این چنین می فرمایند: در سال 56 زمانی که در شهر ایرانشهر تبعید بودم، شهید سید فخرالدین رحیمی هم در آن جا تبعید بود، پس از چند ماه رژیم تصمیم گرفت تا مجموع تبعیدیهای ایرانشهر را به شهرهای دیگر پراکنده کند، او را به اقلید فارس و مرا به جیرفت فرستادند، در آن شب که دژخیمان رژیم می آمدند تا ما را پراکنده کنند چند جمله شهید رحیمی به آن ها گفت که ترس بر پیکر آنان افکند.
 شهید رحیمی خطاب گفتند: در این زمان شما با اولاد پیامبر و رسول خدا این چنین رفتار می کنید، اما بدانید خانه ظلم پابرجا نیست، دیر یا زود از میان خواهید رفت، در برابر این پیش گویی صادقانه شهید رحیمی، دژخیمان ترسیده و حتی جواب هم به شهید رحیمی ندادند، من که شاهد این صحنه بودم با خودم گفتم، سیدی از لرستان و مبارز و مجاهد یعنی این.
ساواک به واسطه ترس از روشنگری های امام خامنه ای و شهید رحیمی این دو شخصیت جلیل القدر، سید فخرالدین را به شهر اقلید فارس تبعید کرد و بلافاصله پس از اوجگیری انقلاب بدون توجه به اینکه در تبعید به سر می برد به خرم آباد بازگشت و در کنار سید نورالیدن رحیمی، شیخ مهدی قاضی، آیت الله عباسعلی صادقی، سید جعفر ورامینی و سید مجید سیف السادات رهبری مردم را در اجتماعات به عهده گرفت.

شهید رحیمی در روزهای منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی، نقش موثری در کنترل اوضاع شهر به نفع انقلابیون داشت و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی مسجد علوی را به پایگاه کمیته های انقلاب اسلامی تبدیل کرد، او جوانان پر شور انقلابی که سال ها علیه حکومت پهلوی به مبارزه پرداخته بودند را برای حفظ نظم خرم آباد ساماندهی کرد.
با برگزاری نخستین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، شهید رحیمی از سوی مردم پلدختر لرستان، برگزیده و به خانه ملت راه یافت؛ او در سنگر خانه ملت برای پاسداری از انقلاب اسلامی تلاش کرد و همواره برای توسعه و آبادانی کشور و حوزه انتخابیه خود کوشش می نمود و در آشکار کردن ماهیت انحرافی بنی صدر در مجلس نقش داشت.

شهید حجت الاسلام والمسلمین سید فخر الدین رحیمی، پس از سال ها مجاهدت در مسیر الله به هنگام انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری در هفت تیر سال 60 به فیض عظیم شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش پس از تشییع باشکوه در شهر خرم آباد به خاک سپرده شد. مرجع:بالاگریوه

دسته بندی: سیاست
تبلیغ

نظر شما

  • نظرات ارسال شده شما، پس از بررسی و تأیید در وب سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
نام شما : *
ایمیل شما :*
نظر شما :*
کد امنیتی : *
عکس خوانده نمی‌شود
برای کد جدید روی آن کلیک کنید